HOE KAN IK MIJN OUDE MAZOUTTANK SANEREN?

Bij veel oude gebouwen staat nog een stookolie- of mazouttank. Mazout wordt echter minder en minder gebruikt aangezien de overheid tegenwoordig in verband met het milieu ook in het buitengebied meer en meer gasaansluitingen wil realiseren. Gas is namelijk veel minder vervuilend dan stookolie en het is voor de gebruiker ook goedkoper.

Daarnaast is er een nog modernere en nog milieubewustere verwarmingsmethode in opkomst: steeds meer mensen passen aardwarmte toe voor de verwarming en koeling van hun woning. Bij dit systeem wordt water van een bepaalde temperatuur uit diepe aardlagen opgepompt. Als de temperatuur in huis lager is, dan zorgt het aardwater voor verwarming, is de temperatuur in huis hoger, dan zorgt het aardwater voor koeling.

Om deze reden worden veel van deze oude opslagtanks niet meer gebruikt en willen veel eigenaren hun mazouttank verwijderen omdat het enkel nog een sta-in-de-weg is. Dit is echter geen klus voor de doe-het-zelver. Niet alleen is de tank zwaar en onhandelbaar, de mazoutresten kunnen giftig zijn en mogen daarom zeker niet in of op de grond terecht komen.

Daarnaast zijn er maatregelen nodig ter bescherming van mensen die een tank saneren die binnen is geplaatst, bijvoorbeeld in een kelder. Best schakelt men een erkend gespecialiseerd bedrijf in voor het legen, de ontmanteling en de afvoer van de stookolietank.

Dergelijke bedrijven kunnen u adviseren over de geldende regels omtrent de verwijdering in het algemeen en in uw situatie in het bijzonder en zij hebben gekwalificeerd personeel dat en u snel en vakkundig van uw mazouttank af helpt. Vooraf kunt u een prijsopgave vragen en na de sanering ontvangt u een certificaat.

Wilt u uw oude mazouttank saneren of laten verwijderen, neem dan vandaag nog contact op met Van Olie naar Gas.

Diensten

Bovengrondse Mazouttank verwijderen

Bovengrondse Mazouttank


Bovengrondse mazoutanks worden door ons ter plaatse schoongemaakt en vaak in zijn geheel verwijderd.

Lees meer
Ondergrondse Mazouttank verwijderen

Ondergrondse Mazouttank


Wij zorgen voor een veilig vervoer van uw afvalstoffen naar een erkend verwerkingsbedrijf.

Lees meer
Keldertank verwijderen

Keldertank


Een mazouttank in de kelder die niet meer gebruikt wordt kunnen we in de meeste gevallen volledig verwijderen.

Lees meer

WENST U EEN OFFERTE?

Stuur ons een mail met de omschrijving van uw behoeften of bel ons even op. We helpen je graag verder.

Contact
Mazouttank verwijderen door Van Olie naar GasMazouttank verwijderen door Van Olie naar Gas