WAAROM EEN MAZOUTTANK LATEN VERWIJDEREN VERPLICHT IS

Uw mazouttank laten verwijderen is sinds enkele jaren bij wet verplicht. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom dit het geval is, de tank is namelijk in veel gevallen leeg en staat niet ongelofelijk in de weg. Waarom moet u dus betalen om uw mazouttank te laten verwijderen.

Er zijn meerdere aspecten waarom uw mazout tank verwijderen nu net verplicht is, maar de belangrijkste reden is bodemverontreiniging. Zelfs als uw tank leeg is, blijven er resten achter in uw tank. Bij een barst van tank kunnen deze stoffen in de bodem terecht komen, wat een zware bodemverontreiniging tot gevolg heeft. Bij het saneren van de stookolietank kan u steeds vragen voor een bodemcontrole. Hierdoor weet u zeker dat er doorheen de jaren geen verontreiniging was en kan u met een gerust hart in uw tuin tuinieren.

Een barst moet trouwens niet zichtbaar zijn voor het oog, zelfs microscopisch kleine barsten kunnen na verloop van tijd voor verontreiniging zorgen. Bodemverontreiniging door stookolie heeft verregaande gevolgen, niet enkel de planten in uw tuin zijn aangetast, maar ook het bodemwater is aangetast. Verder kan het gas-, water-, telefoon-, riolerings- en elektriciteitsleidingen aantasten en kan er geurhinder ontstaan.

Het is trouwens ook verboden om op een vervuilde bodem te bouwen. (wegens mogelijke verzakkingen of andere schadelijke gevolgen). Het inspecteren en saneren van uw bodem kan al snel tot enkele tienduizenden euro’s oplopen. Het is daarom dan ook aangewezen om dit voorkomen.

Natuurlijk is er ook gevaar door roesting van de tank, wat kan leiden tot instabiliteit en brandgevaar (opnieuw door lekken van de tank). De verzekering dekt schade door een ongebruikte tank niet. U moet dus alles zelf betalen bij een ongeval of lekkage. Uiteindelijk is de kost van het saneren dus heel wat lager dan wat het u zou kosten als er een probleem is met uw oude tank.

De wet legt vast dat u het Vlarem-attest moet bezitten om aan de tonen dat uw oude tank gesaneerd is. Nadat u uw mazouttank laten verwijderen hebt door erkende technici krijgt u het Vlarem-attest. Dit attest is trouwens ook nodig bij de verkoop van uw huis/grond. Maar ook voor het verkrijgen van een saneringspremie moet u dit attest kunnen voorleggen. Deze premie is echtere niet beschikbaar in alle gemeentes, zoek dus eerst uw gemeente op alvorens op deze premie te tellen.

Bent u nog op zoek naar meer informatie, wilt u uw mazouttank verwijderen, of wil u een offerte, neem dan zeker een kijkje op onze site Van Olie naar Gas!

Diensten

Bovengrondse Mazouttank verwijderen

Bovengrondse Mazouttank


Bovengrondse mazoutanks worden door ons ter plaatse schoongemaakt en vaak in zijn geheel verwijderd.

Lees meer
Ondergrondse Mazouttank verwijderen

Ondergrondse Mazouttank


Wij zorgen voor een veilig vervoer van uw afvalstoffen naar een erkend verwerkingsbedrijf.

Lees meer
Keldertank verwijderen

Keldertank


Een mazouttank in de kelder die niet meer gebruikt wordt kunnen we in de meeste gevallen volledig verwijderen.

Lees meer

WENST U EEN OFFERTE?

Stuur ons een mail met de omschrijving van uw behoeften of bel ons even op. We helpen je graag verder.

Contact
Mazouttank verwijderen door Van Olie naar GasMazouttank verwijderen door Van Olie naar Gas