DE STAPPEN OM UW MAZOUTTANK TE SANEREN

DE STAPPEN OM UW MAZOUTTANK TE SANEREN

Van zodra u uw mazouttank niet langer gebruikt, doordat u bijvoorbeeld verwisselt van tank of overschakelt naar gas, moet de mazouttank saneren. U moet een Vlarem-attest kunnen voorleggen als u de wet wil naleven en mogelijks een verzekeringspremie wilt opstrijken. Maar waar krijgt u een Vlarem-attest en wat zijn de stappen om dit attest te bemachtigen?

Simpel, erkende mazouttank saneringstechnici geven u dit attest nadat ze de mazouttank neutraliseren. Zo kan u bij de professionals van Van Olie Naar Gas terecht voor uw mazouttank te saneren. Wij zijn er om uw mazouttank te saneren en geven u nadien het benodigde attest. U vraagt zich waarschijnlijk af hoe een mazouttank saneren nu precies in zijn werk gaat.

Er zijn 4 stappen om een mazouttank te neutraliseren. Wij zetten ze hier even op een rijtje:

1. Ledigen mazouttank: Allereerst wordt de resterende stookolie weggepompt. Samen met u bepalen we waar deze mazout naar toe gaat.

2. Grondige reiniging: Hierna wordt de mazouttank grondig gereinigd met behulp van een hoge druk reiniger en specifiek hiervoor gekozen schoonmaakproducten. Zowel de tank als de leidingen worden onder handen genomen waarna onze technici een controle uitvoeren.

3. Verwijderen residu: De resterende afvalstoffen (water, schoonmaakproducten, mazout) worden opnieuw weggezogen. Dit residu wordt daarna afgevoerd naar een erkende verwerker.

4 .Verwijderen/Opvullen van de tank: In deze stap is er een verschil tussen de boven- en ondergrondse tanks. Het is bij wet verplicht dat een mazouttank die niet langer in gebruik zijn verwijderd worden. Ondergrondse tanks die echter quasi onmogelijk te verwijderen zijn door leidingen die erboven liggen, mogen blijven. Deze tanks moeten echter opgevuld worden met zand of een ander product. Van Olie Naar Gas gebruikt PU-Bioschuim hiervoor.

De andere tanks worden verwijderd, ofwel in zijn geheel ofwel in losse stukken. De stukken worden als het ware van elkaar geknipt. De technici gebruiken hier speciale gereedschappen voor die geen vonken geven, waardoor het brandgevaar aanzienlijk verlaagd wordt. De tank wordt afgevoerd naar een erkende verwerker. Na het verwijderen van de tank, overhandigen onze technici u het Vlarem-attest waarna u zich niet langer zorgen moet maken over uw stookolietank.

Diensten

Bovengrondse Mazouttank verwijderen

Bovengrondse Mazouttank


Bovengrondse mazoutanks worden door ons ter plaatse schoongemaakt en vaak in zijn geheel verwijderd.

Lees meer
Ondergrondse Mazouttank verwijderen

Ondergrondse Mazouttank


Wij zorgen voor een veilig vervoer van uw afvalstoffen naar een erkend verwerkingsbedrijf.

Lees meer
Keldertank verwijderen

Keldertank


Een mazouttank in de kelder die niet meer gebruikt wordt kunnen we in de meeste gevallen volledig verwijderen.

Lees meer

WENST U EEN OFFERTE?

Stuur ons een mail met de omschrijving van uw behoeften of bel ons even op. We helpen je graag verder.

Contact
Mazouttank verwijderen door Van Olie naar GasMazouttank verwijderen door Van Olie naar Gas